Miért válasszon felfújható kajakot?

(11)

Jön a jó idő, ilyenkor az embernek megjön a kedve, hogy vízre szálljon.  Olyan kajakra vágyik, melyet családjával vagy barátaival szabadon használhat, de riasztja a merev kajakok osztott belső tere és nehézkes szállítása?  Gondolt már arra, hogy felfújható kajakot választ, annak minden előnyével együtt?

kayak gonflable navigation

 

Egy kajakot, mely könnyen összeállítható, szállítható és tárolható!

A felfújható kajak tökéletes alternatívát kínál az önálló, családi használatra, szállítási nehézségek nélkül.  A piacon kapható műanyag „sit on top” (felső ülés, önürítő rendszer) kajakok felfújható megfelelője.

Ugyanakkor a felfújható kajak számos előnnyel rendelkezik merev műanyagból készült testvéreivel szemben.
·       Először is, a felfújáshoz - mely elsőre fárasztónak és unalmasnak tűnhet - csupán rövid időre van szükség (pontosan 7 perc az 1 és 2 személyes Itiwit 2 kék kajak esetében), a kétutas kézi pumpának köszönhetően.

gonflage kayak

·       A másik fontos különbség, hogy a szállítás többé nem jelent gondot!  A kajak befér az autó csomagtartójába.  Többé nem kell a tetőre rögzítéssel bajlódnia és azon aggódni, hogy útközben elveszti a kajakot!

transport kayak gonflable

·       Huzatában, leengedve tárolva a kajak minimális helyet foglal.

 

 

Érdemes tudni: Mielőtt összehajtaná, hagyja megszáradni a felfújható kajakot! Így megakadályozza a penész kialakulását, és sokáig megőrizheti a kajak eredeti állapotát.

 

 

Felfújható kajak:  pehelykönnyű!

A kis helyigényen túl a felfújható kajak könnyebb is, mint a műanyag kajakok és kenuk többsége.  Egy kétüléses polietilén kajak legalább 35 kg.  A felfújható kajak vízre bocsátásakor többé nem fogja megerőltetni a hátát.  A Tribord kétüléses kajakjai átlagosan 14 kg súlyúak.
A pehelykönnyű súly a kajakok anyagának köszönhető.  Ugyanabból a vastag és rendkívül tartós szövetből készülnek, mint a rafting csónakok.

 

 

kayak gonflable debout
 

Ennek az anyagnak köszönhetően a kajak felfújva szinte ugyanolyan merev lesz, mint a műanyag modellek.  Így Ön nyugodtan evezhet, nem kell aggódnia a kajak masszív kialakítása miatt!  A szövet ritkán lyukad ki (ha mégis megtörténne, a vásárláskor kapott javítókészlettel egyszerűen megjavíthatja).
A tökéletes irányítás kényelme
Kialakításuknak, 2 oldalsó légkamrájuknak köszönhetően a felfújható kajakok stabilak, merülésük alacsony.  Így sekély vízben is jól használhatók, könnyebben irányíthatók áramlatban.
Ugyanakkor szeles időben, kis súlyából adódóan könnyebben változtat irányt. Éppen ezért a Tribord valamennyi hajóját svertekkel látta el, melyek megkönnyítik az iránytartást.

 

dérives kayak gonflable

A kedvező ár szintén fontos érv.  A termékek előállítása során használt anyagok és technológiák kevésbé költségesek, így a vételár jelentősen alacsonyabb, mint a merev kajakok esetében.

A felfújható kajakok használati korlátozásai
Egy merev kajakhozképest egy felfújható kajak tárolóhelyének mérete és teherbírása kisebb.  Egy kétüléses, felfújható kajak teherbírása kb. 150 kg, amely nem túl sok, ha két fővel és néhány felszereléssel szeretnénk kajakozni.

 

action kayak gonflable

Ugyanakkor kapható olyan felfújható kajak is, melynek nagyobb a teherbírása, ilyen például a háromüléses Itiwit 3 .  Ennek teherbírása 230 kg!  Így több hely jut a felszerelésnek, és a középső ülésen gyermekét is magával viheti.

 

A felfújható kajakok másik hátránya, hogy nem alkalmasak nyílttengeri, a parttól 300 méternél távolabbi hajózáshoz, mivel nem rendelkeznek a szükséges minősítéssel.
Röviden: a merev kajakok ideálisabbak intenzív, sportos használathoz, a hobbiszinten kajakozók viszont el lesznek ragadtatva a felfújható kajakok nyújtotta előnyöktől:  praktikum, tartós kialakítás, kedvező ár. Élje át a kajakozás nyújtotta nagyszerű élményeket egyedül, családjával vagy barátaival!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE