protéger ses clefs de voiture en surf

Hová tegye a slusszkulcsát szörfözés közben?

(5)

Átöltözött, szörfözésre készen áll, de felmerül egy probléma:  Hová tegye a slusszkulcsát?  Személyiségtől függően különféle, többé-kevésbé hatékony módszer, ötlet közül válogathat.  A bizalmatlan és a jóhiszemű szörfösök rendszerint nem ugyanazokat a megoldásokat választják, és óvatossági szintjükkel arányosan a különböző trükköket vetnek be.  A kulcs típusától is függ, hogy melyik lesz a megfelelő eszköz erre a célra.
Átöltözött, szörfözésre készen áll, de felmerül egy probléma:  Hová tegye a slusszkulcsát?  Személyiségtől függően különféle, többé-kevésbé hatékony módszer, ötlet közül válogathat.
A bizalmatlan és a jóhiszemű szörfösök rendszerint nem ugyanazokat a megoldásokat választják, és óvatossági szintjükkel arányosan a különböző trükköket vetnek be.
A kulcs típusától is függ, hogy melyik lesz a megfelelő eszköz erre a célra. 

 

Lengéscsillapító:  egyszerű, de nem hatékony

Természetesen a hagyományos módszer mindig rendelkezésre áll: elrejteni az autó hátsó kerekének lengéscsillapítójánál.  Ez a klasszikus módszer a legtöbb autótolvaj által legalább ilyen jól ismert, ezáltal nem javasolt, annak ellenére, hogy a lengéscsillapítónál bármilyen típusú slusszkulcs kiválóan elrejthető.

 

Hogyan tárolja az elektromos áramkör nélküli slusszkulcsot?

Az ilyen típusú kulcsoknál a tárolás nagyon ritkán okozhat problémát, számos megoldás közül választhat. Előnyük, hogy nem elektromosak, így a víz nem tehet kárt bennük.

 

A kulcstartó zseb (key pocket):

A szörfoverálok és a leash-ek többségén zseb található, amelyben biztonságosan tárolhatja slusszkulcsát, mely a zsebben lévő gumizsinórnak köszönhetően biztosan nem veszik el.
Így szörfözés közben slusszkulcsát magánál tarthatja, az autóban hagyott holmijára nem lesz gondja: sportolás közben nem aggasztja a tudat, hogy esetleg meglophatják.  Ez a megoldás elektromos kulcs esetén nem javasolt.

 

key pocket que faire de ses cles en surf

 

Nyakba akasztható kulcstartó:

Megfelelő hosszúságú madzagra, zsinórra vagy horgászdamilra rögzítve a slusszkulcsot a nyakába teheti.  A szörfoverál alatt elrejtve biztosan nem vész el.
Magától értetődő, hogy ez a megoldás nem megfelelő elektromos kulcsok esetében.

 

Hogyan tárolja az elektromos slusszkulcsot? 

Egyértelmű, hogy az elektromos áramkörrel rendelkező kulcsot víz nem érheti.

Vízhatlan kulcstartó:

Jó megoldásnak bizonyul a kitesurfözésnél és hajózásnál használatos, nyakba akasztható vízhatlan tasak, amelyet érdemes az overál alá helyeznie, hogy ne veszítse el abban az esetben sem, ha a zsinór elengedne. 

 

számzáras lakat kulcsokhoz

 

A parton:

Egyszerű és visszatartó erővel bíró megoldás, ha tele táskája legaljára teszi a kulcsot, és a földre helyezve letakarja strandtörölközőjével. Így a kevésbé figyelmes járókelők azt gondolják, hogy csak rövid időre távozott, hogy felfrissítse magát a vízben.
Kizárólag olyan nyári időszakban javasolt, amikor sokan vannak a parton .

 

A természetben:

Egy fa lábánál, a bozótban, apró kavicsok közt vagy kövek alatt elrejtve... A természet számos lehetőséget kínál, hogy kulcsát biztonságba helyezze.  Csak az a fontos, hogy jelölje meg (lehetőség szerint valamilyen fix jelzéssel) a helyet, ahová a kulcsot rejtette.
Ha például falevéllel jelöli meg a helyet, biztos lehet benne, hogy a szél felkapja és elviszi.  A megfelelő jelzés különösen fontos, ha leszáll az est, mire a szörfözésből visszatér...

 

Számzáras lakat kulcsokhoz:

A számzáras lakat rekeszébe zárhatja a kulcsot, majd az autó ajtajának kilincséhez vagy bármely egyéb, arra alkalmas részéhez rögzítheti a lakatot.
Ugyanakkor így a tolvajok számára is jól látható, hogy a kulcs a rekeszben van, ezért, ha a bizalmatlanok közé tartozik, azt tanácsoljuk, hogy rögzítse máshová a lakatot,  például egy közeli korláthoz. 

 

számzáras lakat kulcsokhoz

 

És Ön, hol tárolja a slusszkulcsát szörfözés közben?

Szívesen vesszük tanácsait, ötleteit!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE