EASYBREATH® - Questions les plus fréquentes

EASYBREATH® - Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

(11)

1.  Mire ügyeljek?

Az egyetlen, amitől óvja:  A HOMOK!
- Ahogy a napszemüveg se, az Easybreath búvármaszk se érintkezzen homokkal, mert megkarcolódhat a lencse!
Ha homokos lett, ne csatlakoztassa a légzőcsövet!  A légzőcsövet és a búvármaszkot is öblítse le, mielőtt összeilleszti! - A homok eltömítheti a légzőcső szelepét.  Alaposan öblítse át a légzőcsövet, vagy egy kulcs segítségével tisztítsa ki az eldugult hátsó légzőnyílásokat, hogy eltávolítsa a homokot!
Hogy sokáig élvezhess az Easybreath® előnyeit, minden használat után mosogatószerrel, kézzel mossa le, és szellőző zsákjában tárolja!

 

2. Miért létezik 2 felnőtt méret is?

Az EASYBREATH® búvármaszk 2 FELNŐTT méretben kapható, melyek az európai és ázsiai nők és férfiak 90%-a arcformájához illeszkednek:
- a felnőtt kisebb méret főleg nőknek és kamaszoknak ideális:  S/M

-a felnõtt esczkököz méret : M/L

- a felnőtt nagyobb méret, főleg férfiaknak ideális:  L/XL

3. Melyik Easybreath® méretet válasszam?

Az a leginkább célravezető, ha a Decathlon áruházban felpróbálja mindhárom méretet.  Amennyiben a búvármaszk jól illeszkedik arcára és a szilikon tömítés az állán nem mozog, megfelelő méretet választott.
 

Ha nincs lehetősége eljönni az áruházba, és az interneten rendeli meg az EASYBREATH® búvármaszkot  (www.decathlon.co.hu), a következők szerint válassza ki a megfelelő méretet: A megfelelő méretű EASYBREATH® felszíni búvármaszk kiválasztása  
Zárt szájjal mérje meg az orra felső része és az álla közötti távolságot:

Amennyiben a kapott szám kisebb, mint 10 cm (3,9”), az XS-es méretet válassza!

12 cm-nél (4,8”) kisebb szám esetén az S/M-es méretet válassza!

Amennyiben a kapott számnagyobb, mint 12 cm (4,8")-es méretet balassza !
Amennyiben a kapott számnagyobb, mint 12 cm (4,8”), az L/XL-es méretet válassza!
Amikor átveszi az Easybreath búvármaszkot, próbálja fel, és ellenőrizze, hogy ne legyen rés a maszk alsó része és az álla között!  (lásd a termékvideót)

 

4. Nem vízhatlan az Easybreath®?

Több oka is lehet, ha víz kerül a maszkba:- A leggyakoribb a helytelen méretválasztás.  Az Easybreath® 2 felnőtt méretben kapható.  S/M: a keskenyebb arcokhoz (a nők 80%-a) és M/L és L/XL a szélesebb arcokhoz.  Vegye figyelembe a méretválasztás témakörben leírtakat!
- Urak, figyelem! A szakáll miatt nagyobb mennyiségű víz is beszivároghat!  A szakáll megakadályozza a tökéletes vízmentes záródást a maszk szilikontömítése és a bőr között.
- Hosszú haj esetén figyeljen rá, hogy a haj ne kerüljön a homlok és a maszk közé!

5. Az úszószelep elakadt a légzőcsőben, mit tegyek?

Ne tegye homokba, hogy a maszkot tartósan használhassa! Ha az úszószelep elakadt, valószínűleg homok került a szelep és a vezető közé.
Alaposan öblítse át a légzőcsövet, vagy egy kulcs segítségével tisztítsa ki az eldugult hátsó légzőnyílásokat, hogy eltávolítsa a homokot!  Az oldal alján ugyanezt videón is megtekintheti!

6. Miért nem tudok néha lélegezni?

Ha a levegő útja elzáródik, annak az az oka, hogy túlságosan előre hajtotta a fejét, vagy egy hullám áthaladt a feje fölött.  Az Easybreath® dry top vízmegállító rendszerének köszönhetően a víz nem jut be a maszkba.  Ha a légzőcső teljesen víz alá kerül, az úszószelep elzárja a csövet.
Ha egy hagyományos légzőcsővel túlságosan előre dönti a fejét, biztosan vizet nyel. A termék tesztelői is meglepődtek az első alkalomnál.

7. Hogyan rögzítsem az Easybreath® légzőcsövét?

Ha a légzőcsövet nem sikerül a maszkhoz illeszteni, annak az az oka, hogy homok található a légzőcső és a maszk csatlakozásánál, a tömítés közelében vagy a légzőcsőben.  A tökéletes vízhatlanság érdekében a csatlakozás milliméteres pontossággal került kialakításra. Ha homokos lett, ne erőltesse a csatlakoztatást!  Öblítse ki a légzőcsövet és a maszkot, majd az újbóli próbálkozás előtt győződjön meg róla, hogy a homok eltűnt. 

8. Mi okozza a légzés közben hallható halk zajt?

A párásodás és a vízhatlanság érdekében az Easybreath® számos szeleppel van felszerelve.  Amikor lélegzik, néhány szelep kinyílik, míg a többi becsukódik.  A légzés hangja emiatt erősödik fel kissé.  Hasonló jelenség tapasztalható a reduktor használata során, légzőkészülékes merülés közben. Lazuljon el és természetesen, orron keresztül lélegezzen, élvezze a tenger nyújtotta csodálatos látványt! 

9. Miért kerül víz a maszkba, ha lemerülök?

A Dry top vízmegállító rendszert azért fejlesztettük ki, hogy a víz ne juthasson a légzőcsőbe még hullámzáskor, illetve akkor sem, ha túlságosan előrehajtaná a fejét.  Egy hagyományos légzőcsővel a búvár ilyenkor belélegezheti a légzőcsőbe szivárgott vizet, amit szeretnénk elkerülni.
A Dry top vízmegállító rendszer csak akkor működik, ha a légzőcső és az úszószelep függőleges pozícióban van. Merüléskor, amikor víz alá bukik, a légzőcső vízszintes helyzetbe kerül, a víz ilyenkor jut be a csőbe. 

10. Miért nem lehet szabadtüdős merülést végezni az Easybreath® maszkban?

Az Easybreath®-et felszíni búvárkodáshoz tervezték, az esetek 90%-ában erre használják.
Több okból sem használható szabadtüdős merüléshez:
1) Merülés közben a Dry top rendszer nem működik.
2) Az Easybreath® maszkban a levegő mennyisége nagyobb a hagyományos maszkokhoz képest, így 1 méter mélységben a maszk arcra gyakorolt nyomása már kényelmetlenné válik.
3) Szabadtüdős merüléskor nagyon fontos kiegyenlíteni a nyomást, azaz befogni az orrunkat és finoman kifújni a levegőt, mintha orrot fújnánk. Így kiegyenlíthetjük a fülünkben lévő nyomást, és nem lyukad ki a dobhártyánk.  Az Easybreath® használatával ez lehetetlen, mivel az orrhoz nem lehet hozzáférni.

11. Zavaró-e a szakáll?

Igen. A maszk a vékony szilikon tömítés és a bőr érintkezésének köszönheti vízhatlanságát.  Ahogy egy hagyományos búvármaszknál is, a szakáll kis hézagokat eredményez, melyek lehetővé teszik a víz bejutását.
 

12. Miért párásodik?

A légzésnek köszönhető, exkluzív páramentesítő szellőzőrendszer 18°C-nál melegebb vízben működik optimálisan. Nagyon fontos, hogy minden használat után mosogatószerrel, kézzel öblítse le az Easybreath®-et!  A sós víz és a napsugárzás hatására a maszk lencséje bepiszkolódik, így megköti a párát.

13. Mire való a maszk alján, a fehér takaróelem mögött található szelep?

A szelep segítségével anélkül távolíthatja el a maszkba került vizet, hogy a maszkot levenné.  Ha a maszkba kevés víz került, csak emelje ki a fejét, és a szelepen keresztül a víz máris kifolyik.

14.Miért nem tart a pánt?

A pánt akkor nem tart megfelelően, ha nincs átfűzve a mellette található kis gumis bújtatón.  Az oldal alján ugyanezt videón is megtekintheti!

15.  Miért ilyen nagy a maszk?

Ennek a legfőbb oka, hogy csak egy olyan maszk képes biztosítani az Easybreath® által nyújtott termékelőnyt, mely a teljes arcot fedi:  Lásson 180°-os látómezőben és lélegezzen a víz alatt úgy, mint a szárazföldön!
Ezen felül az Easybreath® számos, köztük a légzőcsövekre és légzésre vonatkozó szabványnak felel meg.  A légzőcső és a keret mérete a szabvány (EN 1972) előírásai miatt ekkorák. 

16. Miért nem hosszabb a Easybreath® légzőcső?

A látszat ellenére az Easybreath® légzőcsöve magasabban kiemelkedik a vízből, mint a hagyományos légzőcsövek.  Egy hagyományos légzőcső hosszabbnak tűnhet, mivel a szájtól indul, és nem a fejtetőtől, mint az Easybreath® légzőcsöve.
Ha megpróbál lélegezni először egy légzőcsövön, majd egy locsolócsövön keresztül, megtapasztalhatja, hogy minél hosszabb a cső, annál nehezebb levegőt venni.
Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a hatályos szabványoknak megfelelő légzést, a légzőcső nem lehet hosszabb!

17. Mikortól kapható gyerek méretben (XS-es méret)?

Az EASYBREATH® búvármaszk gyerek méretben (XS-es méret) 2015 júniusától kapható.

18. Miért nem használható az Easybreath® úszóedzésen?

Az úszás sokkal nagyobb erőfeszítést igényel, mint a búvárkodás, hasonlóan a futáshoz, amelyhez több energiára van szükség, mint a sétáláshoz.  Úszás közben jelentős mennyiségű oxigénre van szükségünk, ezért automatikusan szájon keresztül, intenzíven vesszük a levegőt.  Ilyen formában a légzés nagyon kényelmetlen lenne az Easybreath®-szel.

19. Mennyi ideig elég az Easybreath®-ben lévő levegő?

Az Easybreath nem raktározza a levegőt.  A maszkban lévő levegő nem elegendő a légzéshez, az a légzőcsövön keresztül történik.

20. Hogyan vegye fel az Easybreath® búvármaszkot XS-es és S/M-es méretben?

Az XS-es és S/M-es búvármaszk helyes felvételéhez tegye az állát a maszk belsejébe, ahogy azt az alábbi ábra mutatja!
A GYIK-et az Easybreath felhasználók visszajelzései alapján állítottuk össze. Szóljon hozzá Ön is, vagy tegye fel kérdéseit, így tovább bővülhet a menüpont, és másokkal is megoszthatja élményeit!

 

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vote
HAUT DE PAGE