Nicolas Capdeville

 

Nicolas Capdeville Mimizan kis városából (Landes megye), az óceán partjáról származik, de a bodyboarddal csak egy motorbaleset utáni rehabilitáció során ismerkedett meg 1986-ban.
Szenvedélyesen megszerettte ezt a sportot, versenyezni kezdett, és ő lett a legtöbb címet elnyerő francia sportoló a szörf világában:
- 2 ISA international Surfing Association világbajnoki cím 1992-ben és 2002-ben
- 1 GOB (Global Organisation of Bodyboarders) világbajnoki cím 2002/2003-ban
- 2 Európa bajnoki cím 1993-ban és 2002-ben
- 6 Francia bajnoki cím.
- a Francia Bodyboard Bajnokság győztese 2011-ben.
 
A hosszú sportkarrier után Nicolas úgy döntött, hogy a szörfözésben szerzett tapasztalatát és ismereteit az oktatás területén kamatoztatja. Ennek a logikának megfelelően 1999-ben alapította meg szörf- és bodyboard iskoláját Mimizanban (Mimizan Surf Academy) azzal a céllal, hogy másoknak is megmutassa és megszerettesse a szörfözés örömeit. Mivel szeretne részt venni a bodyboard termékek fejlesztésében is, 2003-ban sor került a Triborddal való találkozásra. Azóta kamatoztatja széles ismeretét az Hendaye-ban, Mimizantól nem messze székelő márka fejlesztő csapataival, hogy minden termék a lehető legjobban megfeleljen a bodyboardozók elvárásainak, és a Triborddal együtt igyekszik minél szélesebb körben hozzáférhetővé tenni az egyre népszerűbb szörf jótékony hatásait. 2011-ben újra versenybe szállt, és sikert is aratott, mivel megnyerte a Francia Bodyboard Bajnokságot. Ez volt a döntő pillanat! 2012-ben, 40 évesen nekivágott az IBA World Tour-nak, hogy megmérettesse magát az új, professzionális szörföző generációval szemben. Ekkor fejlesztette ki a Tribord csapataival a bodyboard 900 Pro-t, amelynek sorozatmodelljét az egyes állomásokon, a világ legszebb helyein használta.

 

 

HAUT DE PAGE