E.V.I

 

Amaïur Alfaro


A hegyvidéki és pelotajátékos (Baszkföldre jellemző) családból származó Amaiur Alfaro az óceánt választotta arra, hogy kifejezze eltérőségét és tehetségét.
A vitorlázást 8 évesen fedezte fel a Socoa öbölben, Saint Jean de Luz-ben, ahol gyerekeknek szerveztek kezdő órákat. Ettől kezdve magáénak nyilvánította azt a hatalmas végtelent, amelyet óceánnak nevezünk, és ez lett játszótere is, a baszk tengerészek nyomán, akik területének történelmét meghatározták.
17 évesen vitorlás oktató lett. Rendkívül gyorsan ért el kiváló eredményeket Baszkföldön a helyi regattákon, ami egyre inkább meghozta a kedvét ahhoz, hogy meghódítsa az óceánokat.
Egymás után, fokozatosan vett részt különböző típusú versenyeken, míg végül 2000-ben először szelte át az Atlanti-óceánt verseny keretében (Transat AG2R). Ezt öt részvétel követi a rendkívül rangos versenyen, a „Solitaire du Figaro”-n (2001-2005).
2008-ban Amaiur találkozott Lalou Roucayrollal. 2 éven keresztül lett a médoc-i Roucayrol taktikusa (aki a Banque Populaire trimaránjának volt kapitánya) többgerinces hajóversenyeken. A „Transat Jacques Vabre” versenyen közösen indultak a közönség meghódítására. A küldetést teljesítették, 2009 decemberében harmadikként értek célba Costa Ricán.
A baszk hajóskapitány és a Tribord találkozása magától értetődő volt, részben mivel szomszédok az hendaye-i kikötőben, és főleg mivel a hétköznapokban is azon fáradozik, hogy ezt a szenvedélyét a lehető legtöbb emberrel megoszthassa vitorlás iskolájában. Amaïur óceáni hajóskapitányként szerzett tapasztalatait megosztja a Tribord fejlesztőcsapatával a lakható vitorlás termékskála fejlesztésének minden szakaszában, valamint szélsőséges körülmények között kis is próbálja a termékeket. Nemzetközi vitorlás iskolájával kötött partnerségünk lehetővé teszi, hogy a hétköznapokban teljes termékskálákat használatban teszteljük, a legjobb áras terméktől a termékskála csúcsáig.

 

 

Amaïur Alfaro

HAUT DE PAGE