BIENTÔT ÉPUISÉ

100 hőtartó, vízhatlan és szélálló gyerek vitorláskabát, sötétkék színű

Ref :
8315574
Termékelőny
Vízhatlan kabát, mely melegen és szárazon tartja! Könnyű bélése, kényelmes szabása és kiképzése miatt szinte észrevehetetlen mozgás közben, esős, hideg és szeles időben is!
8 990 Ft*

USER ELŐNYÖK

Vízhatlanság
4 órás záporteszt alatt tesztelve. 100% vízhatlan varrások.
Meleg
Bélelt kabát és kapucni. A kabátujj vége és a kabát alja állítható.
Szélálló
A magas polár gallér és a kabát speciális anyaga véd a hideg szél ellen.
Légáteresztés
Nedvszívó Novadry bevonat, kivezeti az izzadságot (RET= 12)
Zsebek
2 cipzáros kézmelegítő zseb. 1 tépőzáras belső zseb.
Vízlepergetés
Speciális vízlepergető felületkezelés.
Ellenáll a sós víznek
Anyaga ellenáll a sós víznek és a sós levegőnek.
Környezeti hatás
C minősítés-Összehasonlítás: gyerek esőkabát-részletes technikai információk

JELLEMZŐK

Composition
Fő anyag : 100.0% Poliamid Töltet : 100.0% Poliészter Elsődleges bélés : 100.0% Poliamid Másodlagos bélés : 100.0% Poliészter Betét : 100.0% Poliészter
Tests
A Novadry szimulált záporban tesztelte a terméket. 4 órán át bőséges esőnek tette ki a ruhadarabot (100 l/h/m2100 ), de az mindvégig száraz maradt.
gemacht für
Gyerekeknek vitorlázáshoz hiden időben, nyugodtabb időjárási viszonyok között (enyhe eső, erős szél, enyhén hullámzó tenger).
Garancia
2 év

HASZNOS TANÁCSOK

Kezelési útmutató
Mosógépben 30°C-on, öblítő nélkül, kifordítva és zárt tépőzárakkal mossa! Bőségesen öblítse és alacsony fordulatszámon centrifugálja! Lehetőleg kötélen szárítsa! Ha alkalmanként szárítógépbe teszi, alacsony hőmérsékletű, rövid legyen a program: ezzel a szövet vízlepergetését is megújítja. Hogy a vízlepergető tulajdonsága olyan legyen, mint új korában, max. 110°C-os vasalóval vasalja át a szövetet, vagy fújja be Tribord újraimpregnáló spray-vel.
Tárolási tippek
Száraz helyen tárolja! Ne helyezze fűtőtestre, mert az károsíthatja a légátreresztő bevonatot!

KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Vízhatlanság:
Az exkluzív Novadry összetevő szárazon tartja a testet erős záporban is. A ruhadarabot 4 órás viharteszt során teszteltük, 100 l/h/m² mennyiségű vízzel: ez idő alatt egy csepp sem szivárgott át a szöveten. Az összetevő vízhatlansága legalább 5000 mm-es vízoszlop nyomásáig garantált.
Láthatóság:
Fényvisszaverő foltokkal ellátott vitorláskabát.
Kapucni
A kapucni a gallérba hajtogatható. Az ellenző 2 gumizsinórral és pánttal állítható, még jobban véd az időjárás viszontagságaitól.
Állítható mandzsetta:
Az ujjak vége tépőzárral állítható: a kabátujj a csuklóhoz igazítható, nem folyik be az eső, nem jut be a hideg levegő.
A kabát záródása
A hosszanti cipzár injektált műanyag fogas kialakítású (ahogy a zsebek cipzárjai is): a fogak különleges formája ellenáll a só oxidáló hatásának. Külső hajtóka és alsó bújtató elvezető csatornával: optimális vízhatlanságot biztosít. A kabát alja rögzítővel ellátott zsinórral állítható, behúzható.
A kabát bélése:
A kabát mindenhol mikropolárral társított vatelinbéléssel rendelkezik, hőszigetelési mutatója 2,33 pont a clo-index szerint.
Mit jelent egy termék légáteresztő-képessége és a RET-index (páraáteresztő-képesség), amellyel mérhető?
A 100 meleg vitorláskabát légáteresztő képessége azt mutatja, hogy mennyire képes kivezetni a testpárát (izzadságot). Ennek mértékegysége a RET (Resistance Evaporative Transfert) (ISO 11092 szabvány). Minél kisebb a RET-index értéke, annál inkább légáteresztő a szövet. 6 és 9 közötti RET: nagymértékben légáteresztő, 10 és 13 közötti RET: jó légáteresztő, 14 és 17 közötti RET: légáteresztő, 18 és 20 közötti RET: kis mértékben légáteresztő, 20-nál magasabb RET-érték: nem légáteresztő.
Mi a "zuhanytesztnek" is nevezett vízhatlansági teszt?
Az előírás szerinti zuhanytesztek során, a különböző időjárási viszonyokat reprodukálva, vizsgálták a meleg kabátokat. Minden termékünk 100%-ban vízhatlannak bizonyult egy több, mint 4 órás 100 l/h/m²- 450 l/h/m²-es teszt során.
Vízlepergetés
A vízlepergető képességet a szövet külső felületén alkalmazott kezeléssel érik el, melynek révén a szövet nem nyeli el a vizet, hanem lepereg az anyagról. Az anyag így nem ázik át, könnyű és légáteresztő marad, meleget biztosít a mellény viselőjének. Ezt a kezelést a ruhadarab élettartama során többször meg kell ismételni. Erre a célra megfelelő termékek kaphatók áruházainkban.
Miért fontos, hogy egy termék védjen a széltől?
A széllel szembeni védelem kulcsfontosságú mind a mozgás, mind pedig a pihenés során, hiszen a szél jelentős mértékben hűti a testet. A „Windchill”-modell bemutatja, milyen a hőérzet szél és hideg esetén: ha a hőmérséklet 5°C-os és 30 km/órás szél fúj, 0°C-ot érzünk. Ha a levegő hőmérséklete 0°C-os és 40 km/óra sebességű szél fúj, úgy érezzük, hogy - 7°C van. A meleg kabát anyaga véd a széltől.
Mit mutat meg a clo-index?
A clo-index a 100 meleg vitorláskabát hőszigetelését mutatja meg. A ruházat anyagát testhőmérsékleten és ellenőrzött külső hőmérsékleten teszteljük. A clo-index megmutatja a ruhadarab hőszigetelő képességét, azaz, hogy mennyire tudja megőrizni a test melegét a ruházat. Minél nagyobb a clo-index, a ruhadarab anyaga annál jobban meg tudja tartani a test által leadott hőt.
A termékek környezetre gyakorolt hatását összehasonlító jelölés.
A termék környezetre gyakorolt hatásait különböző indikátorokkal számítjuk az életciklus egészére vonatkozóan. ABCDE minősítést alkalmazunk, így vásárlóink könnyen felismerhetik a legjobb környezetvédelmi teljesítménnyel rendelkező termékeket és összehasonlíthatják az azonos típusú termékeket (pólók, nadrágok, hátizsákok stb). A Decathlon a környezetvédelmi jelölési folyamat önkéntes résztvevője. Magyarázó videóhttps://youtu.be/8t63KkRwn_8 sustainability.decathlon.com

You may also be interested in these products

BIENTÔT ÉPUISÉ
A partir de
7 990 Ft5 990 Ft*
5.00 / 5 2 ratings
    HAUT DE PAGE